.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lipstikkaa ja krutonkeja.





Lipstikka alkaa olla jo minun pituistani, valtava pöheikkö.

Olen muuntanut Mysi Lahtisen maukkaan lipstikkakeiton viljattomaksi.


Viljaton lipstikkakeitto

Ainekset:

1,5 l vettä
3 isoa sipulia (uusia pieniä voi laittaa 6 kpl)
1 kupillinen silputtua lipstikkaa
2 rkl voita
1 sokeripala
4 rkl Maizenaa
2 kanaliemikuutiota
2 dl kermaa

Kuori ja silppua sipulit, kuullota voissa rautapadassa. Lisää lipstikka ja sekoittele vähän aikaa padassa. Kaada kiehuva vesi ja kanaliemikuutiot pataan.
Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin tunnin. Sekoita Maizena tilkkaseen kylmää vettä ja lisää keittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua n. kaksi minuuttia. Lisää keittoon sokeripala ja viimeiseksi kerma. Anna keiton hieman levätä ennen tarjoilua.


Paistoin lisukkeeksi manteli-kookossämpylöistä krutonkeja. Paistinpannulla on 1 rkl voita ja kolme valkosipulinkynttä (silputtuna). Paahdetaan rapeaksi. Krutongit voi lisätä keiton päälle tai tarjoilla ne erillisestä kupista.






Älä unohda sokeripalaa, se tasoittaa lipstikan maun hienoksi.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Lipstikkakeitto on hyvää, kiitos sinun, vuosi sitten tein tätä herkkua ensimmäisen kerran. Krutongeja, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tuo keitto vaan niin hyvää, että sanotuksi ei saa.

      Poista