.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Luumut karamellikastikkeessa.




Kahdelle

0,5 l luumuja
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl voita
2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
mintun oksa
1 dl kuohukermaa

Aloita luumuista, halkaise ja poista kivet. Ensimmäinen viilto kannattaa tehdä luumun "sauman" kohdalta, silloin kivi on lappeellaan.

Keitetään teflonkattilassa sokeri, voi ja vesi. Kun kastike alkaa saota eli karamellisoitua niin kaadetaan luumut mukaan. Luumuja ei tarvitse pitää kastikkeessa kuin hetken, kypsyvät nopeasti al dente. Samalla kattilaan voi lisätä tuoreen mintun oksan, joka poistetaan myöhemmin. Maustetaan vielä sitruunan mehulla.

Kermavaahto kruunaa nautinnon.



En ollut tarpeeksi tarkkana, osa luumujen kuorista ehti jo irrota. Eihän se makuun mitään vaikuta, mutta kameran silmälle sileä kuori on mieluisampi.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Herkkujen herkku, jota en ole ennen osannut edes ajatella. Kiitos, on "pakko" kokeilla kaupan luumuista, ei ole niitä omia.

    VastaaPoista
  2. Ihana kompotti,tuota tekee nyt mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on paljon sokeria, mutta tämän kesän luumut eivät ole makeita, aurinkoa on tullut liian vähän.

      Poista