.

Valmista itsellesi vihersmoothie piristämään päivääsi.

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Retikkamunakas



Täällä Espanjassa syödään usein perunamunakasta välipalana tai aamiaisella. Näitä munakkaita voi valmiina ostaa eineshyllyiltäkin. Perunan lisäksi munakkaisiin voi lisätä melkein mitä vain, porkkanaa, pinaattia, chistorramakkaraa, kinkkua tai kuivattua lihaa.

Koska minulla ei täällä ole uunia käytettävissäni, niin paistoin munakkaamme pannulla.

Kahdelle:

1 retikka
3 kananmunaa
2 rkl kermaa tai vettä
1 rkl voita tai oliiviöljyä pannulle
1 sipuli
ripaus suolaa
pippuria

Pinnalle persilja tai korianteria silppuna


Kuumenna rasva pannulla ja kypsennä siinä ensin raaste ja sipulisilppu, muutama minuutti riittää.
Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon kerma, pippuri ja suola. Kaada seos pannulle ja anna hautua miedossa lämmössä kunnes muna on kokonaan hyytynyt, eli kypsää.

Tomaattisalaatin kanssa maistuu aamulla oikein hyvältä.
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Munakkkaat ovat hyviä ja etenkin just tortillat.Täälläpäin syödään paljon myös ruokaisia munakkaita,joiden nimi on shakshuka.
    Täällä hyvä ohje suomeksi Helsingin Sanoman bloggaajalta

    http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2013/02/04/brunssiruokien-parhaimmistoa-shakshuka/

    VastaaPoista
  2. Munakas onkin aina oikein nautinto! Lumimies tekee meille joka sunnuntaille brunssiksi juustomunakkaan. Sillä pärjää kaksi aikuista pitkälle: Minulla on nyt vasta slaavilainen broileri kypsymässä uunissa kera NELJÄN jättimäisen lohkotun paprikan.

    Onneksi kananmuna on vapautettu kolestrolipannasta!

    Mukavaa maaliskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin on tulossa hyvää ruokaa.

      Se kolesteroolipanna olikin ikävä asia. Muna on hyvää ja terveellistä ravintoa.

      Poista